luni, 20 mai 2013

“I have had a most rare vision. I have had a dream, past the wit of man to say what dream it was.”

Ai fi de acord sa facem impreuna un experiment in noaptea asta si maine noapte? Da, doua nopti in care incercam diverse chestii inainte de culcare.

Nu ai nimic impotriva (esti compliant), ma gandeam eu ca ti-am starnit curiozitatea (arousal). Ce ai de facut pentru prima noapte? (daca te-ai trezit devreme astazi te sfatuiesc, din compasiune, sa te indrepti spre pat in cel mult o ora; de fapt nu doar din compasiune iti fac aceasta recomandare, ci si din motive ce tin de rigoarea metodei experimentale.) Vreau sa identitfici la o persoana pe care o gasesti atragatoare. Nu conteaza sexul. Adica nu conteaza daca e barbat sau femeie, pentru ca de fapt sexul conteaza, trebuie sa fie cineva- repet sau reformulez- cu care ti-ar placea sa ai o relatie dar (era sa uit), foarte important, cu care nu ai inca o relatie.  Bun. Odata identificata persoana, inainte sa adormi iti vei propune, timp de 5-10 minute, sa NU te gandesti la ea. Te poti gandi la ce vrei tu, numai la ea NU! Vei nota pe o foaie de hartie toate celelalte ganduri care iti trec prin cap si vei face un semn (o cruce!) de fiecare data cand persoana respectiva va interfera cu fluxul constiintei. Pastrezi foaia si pixul (hmm...cum era, taica Freud? obiect falic?) la indemana si dimineata cand te trezesti notezi de indata ce ai visat, cu cat mai multe detalii.

Maine noapte repetam experienta. (Doar daca se va dovedi placuta, nu vreau sa te supun unui tratament inforator in sensul negativ, doar de dragul stiintei). Doar ca de aceasta data te vei gandi la persoana aia atragatoare si, la fel, vei nota toate gandurile pe o foaie de hartie. Cat de frumoasa e (persoana- treaba ta ce orientare sexuala ai), cand ai vazut-o ultima oara, ce ai putea sa faci ca sa te apropii de ea, intelegi tu. Poimaine dimineata te trezesti din nou (nu suferi de vreo boala grava, nu?) si transcrii noul vis.

Predictia mea este ca o vei visa mai degraba in noaptea aceasta decat maine noapte. Nu, nu visez cu ochii deschisi! De fapt, nu fac decat sa replic un studiu deja realizat de Daniel Wegner, autorul teoriei proceselor ironice ale controlului mental: http://www.wjh.harvard.edu/~wegner/pdfs/Dream%20Rebound.pdf. Am identificat niste vicii de procedura in articol, motiv pentru care apelez acum la bunavointa ta (da, este o calitate ce am observat ca te caracterizeaza mereu, prin urmare ma astept sa manifesti consistenta comportamentala si in aceasta circumstanta).

Ah, am uitat sa iti spun care este rolul meu. In afara de a colecta datele, de a le prelucra si de a realiza, practic, intregul experiment! Te voi insoti in aceasta experienta, cu scopul de a adauga o noua dimensiune teoriei lui Wegner. Eu ma voi gandi la tine si acum si maine noapte. Sunt foarte curioasa ce voi visa. Ma intereseaza, mai precis, daca voi avea vreun vis premonitoriu referitor la persoana care iti va aparea tie in vise. Dimineata notez totul, o voi descrie cat mai precis si vom compara datele. Te rog, nu o alege pe Angelina Jolie! (din nou, iti respect drepturile si preferintele sexuale). Hai, incearca sa fie o persoana intreaga. Macar astea doua nopti, ca si asa m-au bantuit fantomele scapate de la Antipa!

Si acum, sa mergem la culcare. Vise placute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu