duminică, 19 mai 2013

E neagra, tare, fara zahar. Si ce gust bun are fara fum!

Bei cafeaua? Stiu, a lipsit ceva. De astazi nu mai fumezi. Ai anuntat pe toata lumea, poate chiar ai ales aceasta zi special, are o semnificatie aparte (ieri a fost cumva ziua ta?). Sau este o zi ca oricare alta din calendar, deosebita doar pentru tine.

Presupun ca exista in viata ta persoane semnificative, care se bucura acum cand te privesc cum stai cu ele de vorba si nu aprinzi acea blestemata de tigara. Blestemata, da! le-am facut si cateva farmece, crede-ma ca sunt naspa, au un gust oribil, pe langa faptul (deloc de neglijat, dar mereu ignorat) ca sunt cancerigene. Cine sunt acele persoane? Pot fi parintii tai; te prefaci ca nu iti pasa de parerea lor, te-ai saturat sa iti tina predicile alea interminabile, insa undeva stii ca au dreptate si ii intelegi ca sunt ingrijorati pentru copilul lor. Este partenerul, vesnic revoltat sau deja resemenat, ori, poate, asteptand acel impuls de la tine pentru a se lasa si el. Da, puteti incerca impreuna, o sa va fie de doua ori mai usor. Ai si copii? Spune sincer, ai fumat cand erai insarcinata? Bine, nu ai fumat, deci ai putut sta cel putin noua luni fara tigari. Trebuie sa stii ceva. Fiica ta (corectidudine politica hihi) este acum langa tine (Suprize Surprize, ti-a adus-o Andreea Marin)! I-ai mai promis tu odata ca te lasi definitiv...dar stii ce? Te crede si de data asta! E posibil chiar sa fi fumat si ea candva, iar acum ti-a atras atentia ca in ritmul asta va ceda, iti va fura o tigara din pachet si va trage si ea acolo, doar un fum. Dar asta nu se va intampla. Veti fi amandoua nefumatoare.

Intre timp ai terminat cafeaua. Te gandesti cum sa te motivezi in continuare. Ca tot veni vorba de copii, iti sugerez urmatoarea tactica: in fiecare zi pui deoparte suma aceea pe care o cheltuiai sistematic pe tigari. Se vor strange ceva bani, asa-i? Dupa cateva luni ii faci fifty-fifty cu fii-ta (eventual plecati intr-o vacanta de trei zile, doar voi doua). Sau ii pastrezi tu pe toti, nu conteaza! Numai sa nu te mai vad fumand! De astazi, tu ai ales sa fii mai sanatoasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu