luni, 17 iunie 2013

Fantezii neverificate

Am primit o carte foarte interesanta de la un cititor fidel, caruia ii multumesc din nou, acum, pentru accesele sale de generozitate. „Half the Human Experience: The Psychology of Women”, o abordare din mai multe perspective a fenomenului (supranatural) reprezentat de divina configuratie cromozomiala XX. Oamenii astia nu se lasa, tot incearca sa surprinda inefabilul, iar prin asta nu vreau sa spun ca mintea unei femei este eterica, diafana, absconsa si imposibil de localizat.

Am deschis cartea, din intamplare, la capitolul despre sexualitatea feminina, „mituri des intalnite”. Nu, sexualitatea feminina nu este deloc un mit, iar zonele responsabile cu aceasta pot fi cartografiate, observate, poate chiar si stimulate.

Vrei sa stii care sunt miturile? Asa, ca titlu pur informativ. Dar tu aveai treaba, nu as vrea sa iti distrag atentia de la studiu cu niste chestii atat de prozaice.

Cum? Ti-ai luat o pauza de zece minute? Bine, daca insisti…

  1. Freud sustinea ca exista o diferenta substantiala, la nivel fiziologic, intre orgasmul vaginal si cel clitoridian, ultimul fiind un fel de Cenusareasa pe langa primul, the real thing. Acum zic si eu…Freud era, inainte de toate (psihanalist, medic, dependent de hasis), barbat! Iar barbatilor nu prea le convine faptul ca, in realitatea fizica, manifestarile sunt aceleasi, adica exista un singur tip de orgasm, indiferent de modalitatea de a ajunge la el (studiile lui Masters si Johnson). Da, asta inseamna ca femeia poate experimenta aceeasi placere, fie ca este penetrata de partener, ca este mangaiata de partenera sau ca isi stimuleaza singura clitorisul, cand se masturbeaza. Singurele diferente ce-i pot pune bete-n vagin (ups! alunecare freudiana, prin lubrefierea sistemului limbic) sunt de natura psihologica.
  2. Orgasmele multiple exista. Numai la femei. Se obtin mai ales prin masturbare, deoarece barbatului ii este aproape imposibil sa isi amane orgasmul un timp suficient de lung (timpul!).
  3.  Viitorul suna bine si mai tarziu. Femeile fac sex pana la varste inaintate si ciorba buna pentru nepotei. Unii tineri ar putea fi chiar invidiosi: 24% dintre femeile participante la un sondaj, cu varste cuprinse intre 60 si 74 de ani, au declarat ca au contacte sexuale cel putin odata pe saptamana. Dupa varsta de 74 de ani procentul scade la 8%, fapt explicabil nu neaparat prin diminuarea libidoului.


Gata, nu am vrut sa-ti rapesc toata pauza. Ti-au mai ramas cateva minute, cred ca aveai nevoie de ele. Fa ce ai de facut, termina repede (tigara?) si intoarce-te la examen! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu