duminică, 16 februarie 2014

Ei doar au stele cu noroc/ Și prigoniri de soarte

Aseară am surprins (trag şi cu urechea, ţi-am spus?) un scurt dialog dulce-amar între doi prichindei care nu cred să fi avut mai multe de 6-7 ani. Nu ştiu cât de etic este ce fac eu acum, dar îmi bag scrupulele la naftalină (să nu le găurească sau mănânce totuşi moliile) şi îl reproduc fără permisiunea celor implicaţi:

- Dacă vezi o stea căzătoare trebuie să-ţi pui o dorinţă.
- Nu, nu-ţi pune nicio dorinţă! Nu se îndeplinesc! Mi-am pus eu o sută de dorinţe şi nu mi s-a împlinit nici măcar jumătate dintr-una!

Acum stau şi încerc să citesc în stele…cum va evolua acest copil lipsit de cea mai elementară (şi salutară) formă de wishful thinking şi gândire magică?

Va fi un cercetător eminent, îl văd în laboratorul uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite…am eu o viziune influenţată de harpa unui îngeraş ce mă încântă cu muzică cerească de cea mai bună calitate.

Va ajunge prematur la cimitir, după un episod de depresie majoră finalizat cu o tentativă de sinucidere…reuşită, am o altă viziune de coşmar, născută din polaritatea celei dintâi.


Acum…nu ştiu încotro îl va duce viitorul (nu am apucat să-i studiez steaua din frunte, nici să-i sparg codul ADN). Pe termen suficient de lung însă (uite, asta înseamnă de fapt viziune), probabil într-o gaură neagră. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu